Start ACT

Echipa ACT Cluj te invită la un workshop introductiv, livrat pe mai multe voci, în care vom explora procesele flexibilității psihologice în patru sesiuni. În primele trei, vom explora pilonii centrali ai modelului flexibilității psihologice: implicarea, centrarea și deschiderea. A patra sesiune va fi dedicată întrebărilor care au rămas neadresate pe parcursul workshopului și socializării 😊

Durată: 8h
Data: 19 Noiembrie ora 10.00
Locație: Online pe Zoom și fizic în Cluj-Napoca (vom anunța locația ulterior)

Cost:
Bilet standard – 400 RON
Bilet redus – 200 RON
Bilet generos – 600 RON (prin achiziționarea acestui bilet, susții participarea unei persoane cu bilet redus)
Rezervarea locului se va face după confirmarea plății
Dată limită înscriere: 11.11.2022

Program

Sesiunea #1 Acționează cu sens!
Ora 10:00-12:00
Procesul activ-implicat vizează ghidarea acțiunilor astfel încât la finalul zilei, săptămânii, lunii, vieții, să putem privi înapoi cu mândrie, satisfacție și împăcare. Pentru a urma acest proces vom explora valori și vom stabili tipare cât mai cuprinzătoare de comportamente în slujba acestora.

Sesiunea #2
Deschide-ți inima şi mintea!
Ora 12:00-14:00
Procesul centrat ne oferă o pozitie coerentă cu ajutorul căreia să putem aborda dificultățile care apar atunci când scopul nostru este o viață plină de sens, învățând nu să le înfruntăm, ci să mergem cu ele la braț. Acesta presupune înlocuirea poveștii pe care ne-o spunem despre noi cu o perspectivă contextuală asupra sinelui (te-ai surprins citind aceste rânduri? E cineva care citește, cineva care aude aceste cuvinte – cine este această persoană?) și refocalizarea atenției spre prezent atunci când mintea ne poartă în trecut sau viitor, deși ceea ce contează se întâmplă chiar acum.

Sesiunea #3
Localizează-te pe hartă!
Ora 16:00-18:00
În procesul deschis abordăm gândurile și sentimentele așa cum sunt și nu cum se prezintă ele. Pentru a putea face asta vom aprofunda procesele defuziunii și acceptării, asumându-ne propria experiență atunci atunci când firesc ne vine s-o evităm.

Sesiunea #4
Doi pași în spate… și unul spre comunitate.
Ora 18:00-20:00
vei putea pune întrebări iar noi vom căuta răspunsuri, vom face doi pasi în spate și vom discuta din această perspectivă despre tot ce se va fi întâmplat pe parcursul zilei. Pentru că procesele ACT nu funcționează doar la nivelul individului ci și la nivelul comunității, te invităm în încheiere să petrecem câteva momente împreună, activ implicat, centrat și deschis în scopul închegării unei comunității pline de vitalitate.

Echipa ACT CLUJ

Despre Krisztina:
Krisztina Szabó ste doctor în psihologie, psihoterapeut, trainer și supervizor în psihoterapie și dezvoltare. Unul dintre primii promotori ai ACT în România, ea a coordonat traducerea primei cărți ACT în limba română – Noua terapie prin acceptare și angajament “Elibereaza- te de scenariile minții si trăieste-ti viata” (Steven C. Hayes & Spencer Smith, Polirom, 2013). De asemenea, ea a contribuit la popularizarea ACT prin multe workshopuri și articole destinate publicului larg.

Despre Cristina:
Cristina Șandru este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată în Terapia Schemelor și Terapia Acceptării și Angajamentului, membru al Colegiu Psihologilor din România, Societății Internaționale a Terapiei Schemelor și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).
Cristina și-a obținut licența în psihologie la Universitatea din București, a absolvit programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În prezent ea lucrează în Cluj-Napoca și crede că de când a descoperit ACT în timpul anilor de master, aceasta abordare i-a ghidat mult pratica clinică, și mai ales dezvoltarea sa personală.

Despre Eugen:
Eugen Secară este doctorand în psihologie cognitivă și cadru didactic asociat al Universității Babeș-Bolyai. După ce a obținut licența în psihologie la Universitatea București, a absolvit programul masteral interdisciplinar în Științe Cognitive din cadrul Universității din Viena, având în cadrul acestuia un semestru Erasmus focalizat pe modelare computațională în cadrul Universității Comenius din Bratislava, și programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai.
Eugen este acreditat ca terapeut în psihoterapii cognitiv comportamentale de către Colegiul Psihologilor din România, este membru al Fundației Europene pentru Știință Psihedelică (MIND), în cadrul căreia deține rolul de Speaker al Secțiunii Profesioniștilor în Sănătate Mentală, și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS), activând în cadrul Chapterului ACBS România. Fiind co-fondator al Clinicii de Psihologie „Terra-Pi”, acesta oferă ședințe individuale și de grup dar și workshopuri de formare profesională bazate pe paradigma terapiei centrate pe procese și modelul flexibilității psihologice.

Despre Ioana:
Ioana Ivan este psihoterapeut cognitiv-comportamental, doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Psihologie Cognitivă Aplicată, Universitatea Babeș-Bolyai, și cadrul didactic asociat în cadrul Facultății de Psihologie și Facultății de Sociologie. Ca parte a echipei Terra-Pi, Ioana facilitează workshopuri de formare profesională și practică pentru studenți, oferind deopotrivă și terapie individuală.

Modalitatea de înscriere & plată

Te rugăm să complezi acest formular de înscriere:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSco1b70m5S…/viewform…

Apoi poți face plata în contul deschis pe numele Asociației Terapiei Acceptării și Angajamentului, iar pe urmă trimite-ne OPul pe acbs.romania@gmail.com. Vei primi de la noi o confirmare a rezervării tale în câteva zile.
IBAN Beneficiar: RO61INGB0000999910825595
ING Bank Bucuresti Centrala
CIF: 42851770
Adresa: Drm Taberei, nr. 25, sector 6, Bucuresti.
Important! Pentru a ne putea organiza mai bine, avem nevoie să știm din timp care va fi componența grupului, astfel încât data limită până la care poți renunța iar contribuția să îți fie restituită va fi 11 noiembrie.