Facilitarea motivației și sensului în terapie cu Dr. Matthieu Villatte
Veți învăța să ajutați clientul să exploreze, să clarifice și să-și construiască propriile valori și să identifice acțiuni îndreptate către aceste valori. Veți învăța tehnici pas cu pas prin demonstrații ale interacțiunilor în sesiune (inclusiv exerciții formale și conversații libere) și exerciții practice care includ atât abilități clinice, cât și reflecție asupra valorilor personale.
În practică, veți învăța să:
– Vă ajutați clienții să-și clarifice și să-și construiască valorile;
– Vă ajutați clienții să identifice modele largi de acțiuni bazate pe valori;
– Creșteți motivația clienților dvs. de a se angaja în acțiuni bazate pe valori;
– Creșteți satisfacția clienților dvs. pe măsură ce se angajează în acțiuni bazate pe valori și reflectați asupra a ceea ce au realizat;
– Aplicați aceste tehnici prin exerciții formale și prin conversații libere.
Pune ACT în prACTică
Ai citit despre ACT? Ai introdus elemente şi exerciții din ACT în munca cu clienții tăi? Ai întrebări despre cazurile mai dificile? Îți doreşti să afli lucruri noi şi să integrezi mai conştient, strategic, teoria în practica ta? Vrei să îți dezvolți propria flexibilitate psihologică, ca terapeut, într-un grup de practicieni cu aceleaşi interese de dezvoltare, într-o atmosferă de siguranță, cooperare şi susținere? Noi, echipa ACT Cluj am pregătit un grup de practică prin care să venim în întâmpinarea acestor nevoi.
Grupul va fi centrat pe exersarea tehnicilor specifice psihoterapiei individuale, cu o abordare trans-diagnostică. Întâlnirile îți vor oferi ocazia să (re)descoperi bazele analizei comportamentale clinice și să îți rafinezi abilitățile în funcție de feedback-ul primit.
Moș ACT pe la gene: abordarea dificultăților de somn din perspectiva contextual-comportamentală
Acest webinar va aborda dificultățile de somn din perspectiva paradigmei ACT, articulând cele 6 procese într-un mini-protocol de 8 ședințe. Dezvoltând flexibilitatea psihologică a clienților noștrii, ei dezvoltă abilități sănătoase de reglare emoțională care facilitează un somn bun și o viață echilibrată.
Această întâlnire de 4 ore își propune să fie un loc unde psihoterapeuții pot învăța exerciții și metafore concrete pentru a practica ACT clienților care întâmpină dificultăți de somn într-o perspectivă transdiagnostică. Vom aplica practic, unii pe ceilalți, exerciții și metafore eficiente în a crea spațiul emoțional necesar dezvoltării flexibilității psihologice. Vom discuta de asemenea despre procesele interpersonale implicate în ghidarea unui client cu dificultăți de somn.
Tabăra de ACT: de la primul pas la cel mai important – prima editie
Vom susține workshop-uri pe parcursul a trei zile, sesiuni de lucru in care vom pune accent pe dezvoltarea flexibilității psihologice printr-un mod de lucru experiențial. Ești fi binevenit să ni te alături și te asigurăm că această întâlnire cu ACT îți va aduce beneficii atât în plan profesional, cât și în viața de zi cu zi.
Școala de vară se adresează psihologilor, psihoterapeuților, medicilor psihiatri și
tuturor celorlalte categorii de specialiști din domeniul sănătății mintale.
În cadrul taberei vom avea 2 programe în paralel – Începători și Intermediari.
Învață să înoți în ACT, cu colac – grup de practică
Ai auzit de ACT, ai citit ACT, rezonezi cu abordarea dar momentan ești doar cu un deget în apă – nu aplici ACT în cabinet, dar ți-ar plăcea, sau aplici câteva tehnici fără a putea articula cu ușurință întreg modelul? Sau cazi des în capcana de a-i explica în ședințe unui client ACT, în loc să chiar practici ACT? Cu siguranță experiența ta nu e izolată, ci e împărtășită de toți cei care sunt sunt la început de drum și înceacă să se apropie timid de ACT. Ești binevenit/ă la acest eveniment și doar dacă vrei să înțelegi mai bine ce e ACT dacă ți se potrivește această abordare.
START ACT
Descriere workshop START ACT: Flexibilitatea psihologică de la A la …T
Echipa ACT Cluj te invită la un workshop introductiv, livrat pe mai multe voci, în care vom explora procesele flexibilității psihologice în patru sesiuni. În primele trei, vom explora pilonii centrali ai modelului flexibilității psihologice: implicarea, centrarea și deschiderea. A patra sesiune va fi dedicată întrebărilor care au rămas neadresate pe parcursul workshopului și socializării
Introducere în mindfulness vestic (meditația autogenă) și procesele ACT
Frumusețea ACT-ului constă în faptul că poate fi privit din diferite perspective, iar cum noi avem o formare de bază într-o școală care folosește meditația autogenă, totodată având și training în buddhism am observat tot mai multe paralele între cum se folosește mindfulness atât în ACT cât și în meditația autogenă, astfel că vă invităm la un workshop în care să detaliem aceste paralele și de ce considerăm că acestea sunt importante în practica noastră profesională și personală.
Workshopul va fi cu focusul pe exerciții practice, experientiale, cu aspecte teoretice introductive în cadrul căruia vă puteți însuși tehnicile din meditația autogenă (western mindfulness).
Întâlnire comunitate ACT
Ne dorim ca acestea să fie întâlniri informale, în care să împărtășim într-un mediu securizat experiențele noastre personale, de cabinet sau de cercetare.
In total au fost organizate 4 astfel de intalniri in acest an cu diferite teme de actualitate.
Intervizare ACT
Întâlnirile de intervizare ACT (Terapia Acceptării și Angajamentului) sunt esențiale pentru creșterea profesională continuă și consolidarea abilităților terapeutice ale practicienilor. Aceste sesiuni oferă o oportunitate unică de învățare colaborativă, permitând schimbul de experiențe, abordări și tehnici într-un mediu susținător și constructiv. Organizarea eficientă a acestor întâlniri stimulează dezvoltarea profesională și sprijină excelența în practica ACT.
In total au fost organizate 7 astfel de intalniri in acest an.