MeloACT

Pentru bucureștenii care nu au ajuns în mai la Conferința Națională ACT, vine Clujul la voi! Unul dintre workshopurile susținute în cadrul conferinței va fi prezentat pe 27 iunie de Simion Echim.

Dezvoltarea flexibilității psihologice rămâne o temă de interes atât pentru cercetare, cât mai ales pentru domeniul practic al psihologiei. Extinderea repertoriului de practici terapeutice este esențială în formarea continuă a psihologului. Deoarece muzica reprezintă o artă atât de accesibilă, dar și apreciată, propun un atelier care să ajute la dezvoltarea flexibilității psihologice prin tehnici inspirate din meloterapie.

În atelier vor fi abordate cele 3 principii generale ACT: Deschidere (față de gânduri și emoții), Prezență și Acțiune cu sens, prin intermediul unor activități care implică atât audiția cât și practica muzicală.

Muzica și exercițiile practice muzicale vor fi folosite ca metafore pentru înțelegerea și exersarea unor abilități precum: defuziune, sine contextual, atenție conștientă, ascultare activă, compasiune și autocompasiune, acceptare ș.a.

Participanții vor avea prilejul de a interacționa în grupuri mici, descoperind beneficiile utilizări instrumentelor muzicale fără o pregătire anterioară, pentru antrenarea anumitor abilități psihologice și de a crea un mediu confortabil pentru exprimare autentică.

Despre Simion Echim

Simion Echim este consilier psihologic și psiholog educațional, licențiat în Pedagogie Muzicală. Din 2019, pe lângă practica în cabinet, a lucrat constant la elaborarea diferitelor programe de dezvoltare psihologică prin activități creative. Printre aceste programe se numără: proiecte de prevenție abandon, grupuri de suport tineri și adolescenți, grupuri de dezvoltare personală pentru adulți, cursuri pentru copii și familie.

Informații înscriere:
Dată: 27 iunie, 18.00 – 20.00
Adresă: Dragoș Vodă 15, sector 1, București
Evenimentul nu este acreditat COPSI
Costuri: 60 ron (recomandată studenților)
100 ron (recomandată practicienilor)
150 ron (recomandată practicienilor care vor să susțină activitatea asociației ACT România)
Data limită înscriere: 23 iunie

Pentru înscriere, te rugăm să completezi acest formular https://forms.gle/Ba5zBH85pke5e7UJ6