Start ACT – Iasi

Terapia prin acceptare și angajament (ACT) este renumită pentru metaforele vii și exercițiile captivante. Sensibilitatea, responsivitatea și creativitatea permise de această abordare terapeutică derivă din principiile riguroase pe care se bazează, modelul flexibilității psihologice avându-și rădăcinile în teoria învățării pe baza de consecințe, teoria selecției multinivelare și teoria încadrării relaționale. Deși baza teoretică este reputabil de robustă, modelul nu implică predarea acestor teorii, ci punerea lor în practică, într-o manieră adeseori considerată similară abordărilor umaniste și existențiale. Rezultatul este o perspectivă amplă asupra naturii umane care facilitează conversații profunde, pentru a ghida clienții spre o viață plină de sens, prin capcanele limbajului și ale comportamentelor dezadaptative.
Institutul de Formare În Terapie Cognitiva Și Comportamentală și Asociația de Terapie prin Acceptare și Angajament vă invită la un workshop introductiv, în care vom explora procesele flexibilității psihologice: deschiderea, prezența și implicarea. Prezentările teoretice vor fi însoțite de exerciții experiențiale și demonstrații care vă vor oferi ocazia să aflați în mod nemijlocit cum se simt procesele ACT. La final veți avea o imagine conturată a abordării ACT, precum și experiența modului în care aceasta mișcă persoanele și le susțin în a trăi o viață cu sens. De asemenea, veți afla și cum procesele flexibilității psihologice pot fi împletite cu abordările pe care le practicați deja. Durata workshopului este de 16 ore, acesta fiind acreditat de Colegiul Psihologilor (16 credite). Evenimentul se va desfășura în format hibrid, atât online, pe platforma Zoom, și fizic, într-un spațiu a cărui localizare va fi comunicată ulterior.
Formatori:
Dr. Amfiana Botez are o afinitate pentru dezvoltarea și pregătirea altor persoane, fiind ghidată de utilitate și simț practic. Îi place mult să descopere idei noi care îi pot fi utile ei și celor din jur, iar sentimentul de a afla ceva nou cu potențialul de a ajuta alți oameni o entuziasmează în mod deosebit. Astfel, îi place deopotrivă să predea și să fie supervizor, și mai mult, să continue să învețe abordări noi. Amfiana a pornit de la Terapia Cognitiv-Comportamentală (CBT), navigând înspre Terapia prin Acceptare și Angajament (ACT) și Terapia Focalizată pe Emoții (EFT), iar în ultimii 4-5 ani, spre Terapia Schemelor (ST). În practica sa curentă folosește elemente din toate aceste abordări și îi inspiră pe terapeuții pe care îi îndrumă cu diferite ocazii.

Eugen Secară este doctorand în psihologie și cadru didactic asociat al Universității Babeș-Bolyai. Eugen este acreditat ca terapeut în psihoterapii comportamentale și cognitive, este membru al Fundației Europene pentru Știință Psihedelică (MIND), în cadrul căreia deține rolul de Speaker al Secțiunii Profesioniștilor în Sănătate Mintală, și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). Fiind co-fondator al Clinicii de Psihologie „Terra-Pi”, Eugen oferă ședințe individuale și de grup, dar și workshopuri de formare profesională bazate pe paradigma terapiei centrate pe procese și pe modelul flexibilității psihologice.
Andreea Aștefanei este psihoterapeut și doctorand în cadrul școlii de Psihologie cognitivă aplicată, unde lucrează la dezvoltarea unei intervenții online pentru depresie postpartum și, în calitate de cadru didactic asociat, predă terapie cognitiv-coportamentală pentru tulburările de anxietate.
Cât costă?
– 500 RON – pentru studenți și masteranzi, pe baza carnetului sau legitimaţiei de student,
– 650 RON – pentru practicieni cu mai puțin de trei ani de experiență, pe baza atestatului de liberă practică
– 800 RON – pentru praticieni cu mai mult de trei ani de experiență

Când are loc?
19-20 aprilie
Unde?
Iași și online, pe Zoom

Link înscrieri: https://forms.gle/dzGZ6bHgY2khQJUaA