Psihoterapeuți ACT

Andreea Lavinia Bob

Psihoterapeut

Limba în care practică psihoterapia: Română
Psihoterapie online
Psihoterapie pentru: adulți, cupluri, grupuri, organizații Specializare: Tulburări emoționale și de personalitate, dezvoltare personală, coaching organizațional

Am o practică de peste 10 ani ca psihoterapeut si coach, sunt membru al Colegiului Psihologilor din România și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Sunt specializată in Terapia Schemelor, în Terapia Acceptării și Angajamentului, în Terapia cognitiv-comportamentală și în Psihodramă.

Studiile aprofundate în psihologie și psihoterapie, experiența din managementul Resurselor Umane și nu în ultimul rând încrederea pe care o am în capacitatea fiecaruia dintre noi de a-și descoperi propria busolă cu care să își parcurgă propriul drum în viață,  mă ajută să facilitez psihoterapia individuală și de cuplu, să dezvolt programe de intervenție personalizate și coaching pentru companii.

andreea.bob@empathitude.eu

Robertina Ciobanu, drd.

Psihoterapeut

Cluj-Napoca

Limba în care practică psihoterapia: Română
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: copii, adolescenti, parinti, adulti

Specializare: psihoterapia copilului și adolescentului

Robertina este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată in Terapie Cognitiv-Comportamentală. Este membră a Colegiului Psihologilor din România și studentă doctorandă în anul 2 la Școala doctorală de Psihodiagnostic și intervenții psihologice validate științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde studiază Intervențiile psihologice în context școlar.
Robertina privește practica psihoterapeutică ca pe o călătorie alături de copiii, adolescenții și adulții care îi vin în cabinet, direcția fiind dată de valorile lor. Descoperirile din timpul călătoriei sunt reprezentate de resursele care îi ajută să trăiască mai prezenți, cu mai multă flexibilitate în gânduri și comportamente și mai în acord cu ce contează pentru ei. Robertina a integrat in practica sa tehnici din terapia prin acceptare și angajament, terapia schemelor și terapia dialectic-comportamentală, fiind inspirată atât în viața profesională, cât și personală de strategiile experiențiale, de metafore și de mindfulness.  


Contact:
Str. Constantin Brancuși 56, Cluj-Napoca
0727124707
robertina28.ciobanu@gmail.com

Lect. Dr. Carmen Costea-Bărluțiu

Psihoterapeut

Cluj-Napoca

Limba în care practică psihoterapia: Română, engleză
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: copii, adolescenti, adulti, cupluri, familii

Carmen este psihoterapeut sistemic individual, de cuplu și familie (practică privată), specializată în Terapie centrată pe Scheme Cognitive, Hipnoterapie ericksoniană, cu formări în Terapie bazată pe Mentalizare, Psihoterapie centrată pe persoană, de orientare Focusing pentru copii, Training autogen (iniţiere), Protocolul de intervenție în Cercul Siguranței. Este membru al Colegiului Psihologilor din România, Federaţiei Române de Psihoterapie, Asociaţiei Române de Hipnoză şi Terapie Ericksoniană, Iaşi, Society for Emotion and Attachment Studies (SEAS, Societatea pentru Studiul Emoţiei şi Ataşamentului), Association for Contextual Behavioral Science (ACBS; Asociația pentru Științe Comportamentale Contextuale), Președinte al Asociației ψ-Quest, din Cluj-Napoca.

Este lector universitar în cadrul Departamentului de Psihopedagogie Specială al Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

A obținut doctoratul în psihologie (tema generală a tezei: teoria ataşamentului), la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Atât în terapie, cât și în viața privată, prețuiește valoarea conexiunilor umane și a relațiilor care oferă siguranță emoțională. Consideră că empatia, căldura umană, autenticitatea și acceptarea sunt componente ale oricărei relații vindecătoare.

carmencosteabarlutiu@yahoo.com

Drd. Ștefania Crișan

Psihoterapeut

Cluj-Napoca

Limba în care practică psihoterapia: Română, engleză
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: adulti, cupluri, grupuri

Specializare: tulburări depresive, tulburări de anxietate, doliu complicat, tulburări de personalitate, dezvoltare personală

Ștefania este psiholog clinician și psihoterapeut, specializată în Terapia Cognitiv-Comportamentală și Terapia Acceptării și Angajamentului, membru al Colegiu Psihologilor din România și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). 

Ștefania și-a obținut licența în psihologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca , a absolvit programul masteral de Tehnici Psihologice pentru Control Comportamental și Dezvoltarea Potențialului Uman. În prezent, ea își continuă studiile doctorale în cadrul Școlii doctorale de Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validațe Științific, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, unde studiază relația dintre experiențe adverse din copilărie, problemele de reglare emoțională și tulburările de personalitate din clusterul C. 

psiholog.stefania.crisan@gmail.com

Laura Ciolăuș

Psihoterapeut

Timișoara

Limba în care practică psihoterapia: Română, engleză
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: adulti, copii, adolescenți

Specializare: Tulburări anxioase, depresie, tulburări de comportament alimentar, OCD

Laura este psiholog clinician și psihoterapeut specializat în psihoterapie cognitiv – comportamentală, membru al Colegiului Psihologilor din România,  al ARTCC și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Laura și-a obținut licența în psihologie la Universitatea din Timișoara, a absolvit programul masteral de psihologie clinică din cadrul Universității de Vest Timișoara.  

Laura a început să lucreze ca analist comportamental în cadrul unui centru de copii cu autism din Timișoara, iar după absolvirea formării in psihoterapie cognitiv comportamentală a inceput să lucreze în mediul privat. De asemenea  a lucrat pentru o perioada la Centrul Național de Sănătate Mentală și Luptă Antidrog.

A descoperit psihoterapia ACT in 2017 și de atunci a parcurs o multitudine de cursuri cu formatori străini ca Russ Harris, Steven Hayes, Louise Hayes etc. Laura practică atât psihoterapie cognitiv comportamentală cât și ACT fiind impresionată de eficiența ei la o plaja largă de tulburări mentale, aducând mai mult sens si vitalitate in viața clientilor

Cabinet.laura.ciotlaus@gmail.com

Adriana Dobrin

Psihoterapeut

Cluj-Napoca

Limba în care practică psihoterapia: Română, italiană
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: adulti, cuplu, adolescenți Specializare: Tulburare de personalitate borderline, psihologia sănătății

Adriana este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată în Terapia Cognitiv Comportamentală , membru al Colegiu Psihologilor din România și a  Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). Ea și-a obținut licența în psihologie la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj- Napoca și a absolvit programul masteral de psihologie clinică și psihoterapie din cadrul aceleiași Universități. Munca de psihoterapeut completează armonios munca  de asistent medical pe care o desfășoară de 15 ani în cadrul unui Spital din Italia.

Adriana facilitează terapie individuală, terapie de cuplu și adolescenți, intervențiile în criză în urma spitalizării și în cadrul bolilor cronice, terapie pentru durere.

Activitatea ei se învârte în jurul  dorinței de a descoperi cine ești cu adevărat și de a-ți fi alături în stabilirea obiectivelor  care îmbrățișează propriile tale valori personale  pentru construirea unei vieți împlinite.

Adriana încearcă să-și construiască propria viață ghidată de aceleași principii și recunoaște că uneori, pentru a avansa în această călătorie, trebuie să traverseze deșerturi aride, pline de nisip, chiar dacă soarele îi arde corpul și genunchii cedează.

adriana.dobrin@ymail.com

Dr. Sabina Dumitrescu

Psihoterapeut

București

Specializare: anxietate, depresie, afecțiuni somatice, probleme de relaționare, dezvoltare personală

Sabina este psihoterapeut integrativ, membru al Colegiu Psihologilor din România din 2007 și Doctor în Psihologie din anul 2020.

Folosește o abordare integrativă, deoarece crede că fiecare om este unic și merită o abordare aparte. A urmat și urmează cursuri și specializări diverse, folosind în munca ei, în mod integrativ, elemente din psihoterapie și hipnoză ericksoniană, centrată pe client, tehnici cognitiv-comportamentale, modele din psihanaliză, gestalt-terapie, NLP, comunicare non-violentă, abordarea centrată pe soluție, mindfulness, terapia prin acceptare și angajament.

Se bazează pe empatie și compasiune, curiozitate, dorință de apropiere, simț al umorului și al jocului, bucurie de interacțiune, respect și implicare.

Este recunoscătoare să fie într-o profesie în care mereu descoperă lucruri noi sau straturi diferite de înțelegere și simțire, și în care are privilegiul să cunoască o lume nouă odată cu fiecare persoană care se deschide în fața ei.

www.psihologsabinadumitrescu.ro

Simion Echim

Consilier psihologic

Cluj Napoca

Limba în care practică psihoterapia: Română
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: copii, adolescenti, adulti, grupuri

Specializare: autocunoaștere

Simi, M.Ed, Ma, este consilier psihologic și psiholog educațional, specializat în Consiliere Cognitiv-Comportamentală și Psihologie Educațională, Consiliere Școlară și Vocațională, practician ACT, membru al Colegiului Psihologilor din România și a Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Își desfășoară activitatea în cabinetul individual și ca manager educațional într-o instituție privată.

Simi este licențiat în psihologie la Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și în pedagogie la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”, Cluj-Napoca și a absolvit programul masteral de Consiliere și Intervenții Psihologice în Dezvoltarea Umană la Universitatea “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca. A obținut certificare în Terapia Științifică a Depresiei și Terapia Științifică a Anxietății (Cognitrom) și certificare pentru Testare Psihologică Online (Psihologie Online Network).

Simi facilitează consiliere psihologică și psihoterapie individuală, grupuri de lucru și workshopuri de autocunoaștere și dezvoltare psihologică sau educațională. Majoritatea activităților lui sunt direcționate către descoperirea potențialului oamenilor și direcționarea creativă a actțiunilor acestora către o viață cu sens.

psihologsimionechim@gmail.com

dr. Claudia Iuliana Iacob

Psihoterapeut

București

Limba în care practică psihoterapia: Română, engleză
Psihoterapie față în față și online
Psihoterapie pentru: copii, adolescenti, adulti, familii grupuri

Specializare: anxietate, depresie, psihotraumă, tulburare de personalitate evitantă, tulburare de personalitate dependentă, tulburare de personalitate obsesiv-compulsivă, tulburări de comportament alimentar

Claudia, PhD, este asistent universitar în cadrul Departamentului de Psihologie Aplicată și Psihoterapie al Universității din București, psiholog clinician și psihoterapeut cognitiv-comportamental, membru al Colegiului Psihologilor din România (CPR), al Asociației de Terapii Cognitiv-Comportamentale si Programe de Reabilitare (ATCCPR), al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS) și al Asociației Americane de Psihologie (APA).

Interesele sale de cercetare includ: dizabilitatea, reziliența, (psiho)educația, sănătatea mintală și comportamentală. Claudia are peste 12 ani de experiență profesională în asistarea psihologică a persoanelor cu tulburări emoționale și de neurodezvoltare.

Unul dintre citatele care o inspiră în munca de psihoterapeut este următorul: ”Viața nu este despre a te găsi pe tine. Viața este despre a te crea pe tine.” (G.B. Shaw)

psihologclaudiaiacob@gmail.com

Adela Loth

Psihoterapeut

Timișoara

Limba în care practică psihoterapie: română

Specializare: anxietate, depresie, dezvoltare personală

Adela este psiholog și psihoterapeut, specializat în terapie cognitiv-comportamentală, psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională,  psihoterapie de cuplu centrată pe emoții și educator parental certificat Circle of Security.

Este membru al Colegiului Psihologilor din România și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Adela și-a obținut licența în psihologie la Universitatea de Vest din Timișoara și a absolvit  studiile postuniversitare de specializare Consiliere familială și de cuplu.

A descoperit ACT în cadrul conferințelor ACBS și a început, treptat, să integreze această abordare în practica psihoterapeutică, precum și în viața personală.

adelaloth.ro