Membri

Steven Hayes – membru onorific

Steven C. Hayes este profesor în cadrul programului de Analiză Comportamentală al Departamentului de Psihologie al Universității din Nevada. A scris 44 de cărți și mai mult de 600 de articole științifice, iar cariera sa s-a centrat asupra analizei naturii limbajului și cogniției umane, aplicate în alinarea suferinței umane. El a dezvoltat teoria cadrelor relaționale (Relational Frame Theory – RFT) și terapia acceptării și angajamentului (Acceptance and Commitment Therapy – ACT).

Dr. Hayes a fost președintele Asociației Psihologilor Americani (APA), al Asociației Americane de Psihologie Aplicată și Preventivă, al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS) și Asociației de Terapie Cognitiv-Comportamentală.

El este în top 30 cei mai de impact psihologi la nivel mondial, și printre primii 1500 cei mai citați oameni de știință la nivel mondial. Pentru mai multe informații și materiale despre el, puteți să îi vizitați siteul – https://stevenchayes.com/

Mihaela Sprianu – Președinte Asociație, membru fondator

Mihaela, MSc.MA, este psiholog și psihoterapeut cu formare în Psihoterapii Cognitiv Comportamentale și Hipnoterapie, Psihoterapie Sistemica copil – familie, specializat în Terapia Schemelor și Terapia Acceptarii și Angajamentului. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității București și programul de Master în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Este membru al Colegiului Psihologilor din România și membru al Asociației de Hipnoterapie și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala. Ea este presedinte si membru fondator al Asociației pentru Terapia Acceptarii și Angajamentului (ATTA) și al filialei naționale ACBS si un promotor entuziast al acestei forme de terapie și al valorilor comunității internaționale. În practica de cabinet și viața personală și-a definit un set important de valori și principii ACT pe care le aplica în mod constant ,dar în special atunci când viața ne pune fata în fata cu situații în afara zonei de confort.

Silvia Nicolescu – Trezorier, membru fondator

Silvia, MSc Ma, este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată în Terapia Schemelor și Terapia Acceptării și Angajamentului, membru al Colegiu Psihologilor din România, Societății Internaționale a Terapiei Schemelor și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). Ea este membru fondator al filalei naționale ACBS, și în prezent trezorierul acesteia.

Silvia și-a obținut licența în psihologie la Universitatea din București, a absolvit programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În prezent, ea își continuă studiile doctorale în cadrul Școlii Doctorale de Științe Cognitive Aplicate unde studiază aplicarea ACT în mediul online. 

Silvia facilitează terapie individuală, terapie de cuplu și workshopuri în organizații. Toată activitatea ei se învărte în jurul idei de viață împlinită, trăită conform valorilor personale, în prezența dificutăților interente vieții. Încearcă să aplice și sieși aceleași principii, și recunoaște că în unele zile merge mai bine, și în altele merge mai greu.

Vlad Ionescu – membru fondator

Vlad, MSc Ma, este psihoterapeut specializat în Terapie Cognitiv-Comportamentală, Terapia Schemelor și Terapia Acceptării și Angajamentului, membru al Colegiu Psihologilor din România, Societății Internaționale a Terapiei Schemelor și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). El este membru fondator al filalei naționale ACBS.  

Vlad și-a obținut licența în psihologie la Universitatea din București, a absolvit programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. El lucrează cu tulburările de stare, adicții și traumă. Descoperirea, explorarea și integrarea abordării ACT în practica sa este un proces în desfășurare, un proces care se întâmplă atât în cabinet, cât și în viața personală. Vlad poate răspunde astăzi cu mult mai multă compasiune și înțelegere dificultăților cu care se confruntă clienții săi mulțumită ACT și le poate oferi unelte sprijinite de știință și cercetare pentru a-i ajuta să se întoarcă la valorile lor cu prezență și acceptare.   

Krisztina Szabo

Kristzina este doctor în psihologie, psihoterapeut, trainer și supervizor în psihoterapie și dezvoltare. Unul dintre primii promotori ai ACT în România, ea a coordonat traducerea primei cărți ACT în limba română – Noua terapie prin acceptare și angajament – Elibereaza- te de scenariile minții si trăieste-ti viata” (Steven C. Hayes & Spencer Smith, Polirom, 2013). De asemenea, ea a contribuit la popularizarea ACT prin multe workshopuri și articole destinate publicului larg. 

Cristina Șandru

Cristina, MSc Ma, este psihoterapeut și psiholog clinician, specializată în Terapia Schemelor și Terapia Acceptării și Angajamentului, membru al Colegiu Psihologilor din România, Societății Internaționale a Terapiei Schemelor și Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS).

Cristina și-a obținut licența în psihologie la Universitatea din București, a absolvit programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. În prezent ea lucrează în Cluj-Napoca și crede că de când a descoperit ACT în timpul anilor de master, aceasta abordare i-a ghidat mult pratica clinică, și mai ales dezvoltarea sa personală.

Ea a cunoscut  cu adevărat ACT-ul la conferințele ACBS și a rămas impresionată de potențialul pe care îl are de a ne schimba viața. Workshopurile la care a participat și în special cele la care a avut curajul să lucreze cu trainerul au avut un impact profund asupra ei.

Deschiderea, autenticitatea, compasiunea și curajul pe care le-a întâlnit în cadrul ACBS au ajutat-o să fie mai flexibilă și i-au arătat un mod nou de a face terapie și  de a se raporta la ceilalți. Cristina își dorește mult să își aducă contribuția în a dezvolta acest mod de lucru și în România prin care să învățăm unii de la ceilalți, respectiv să creăm proiecte frumoase împreună, și este foarte încântată că alături de colegii ei are ocazia să construim această comunitate.

Ștefan Kruk

Ștefan este psihoteraput specializat in Psihoterapie prin Relaxare și Simboluri și Terapia Acceptării  și Angajamentului, membru ACBS (Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală) și membru APRS (Asociația de Psihoterapie prin Relaxare și Simboluri) și membru al filialei naționale ACBS.

Ștefan este pasionat de abordările abisale (Psihologie Analitică și Arhetipală) cât și de cele contextuale îmbinând aceste două direcții în practică lui terapeutică. Are o experiență îndelungată cu diferite forme de meditație, atât terapeutică cât și spirituală.

Raluca Gabriela Dumitrache

Raluca este psihoteraput specializat in Psihoterapie prin Relaxare și Simboluri și Terapia Acceptării  și Angajamentului, membru ACBS (Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală) și membru APRS (Asociația de Psihoterapie prin Relaxare și Simboluri) și membru al filialei naționale ACBS. Ea are o vasta experiență și în meditația terapeutică.

Eugen Secară

Eugen, MSc MA, este doctorand în psihologie cognitivă și cadru didactic asociat al Universității Babeș-Bolyai. După ce a obținut licența în psihologie la Universitatea București, a absolvit programul masteral interdisciplinar în Științe Cognitive din cadrul Universității din Viena, având în cadrul acestuia un semestru Erasmus focalizat pe modelare computațională în cadrul Universității Comenius din Bratislava, și programul masteral de psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. 

Eugen este acreditat ca terapeut în psihoterapii cognitiv comportamentale de către Colegiul Psihologilor din România, este membru al Fundației Europene pentru Știință Psihedelică (MIND), în cadrul căreia deține rolul de Speaker al Secțiunii Profesioniștilor în Sănătate Mentală, și al Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS), activând în cadrul Chapterului ACBS România. Fiind co-fondator al Clinicii de Psihologie „Terra-Pi”, acesta oferă ședințe individuale și de grup dar și workshopuri de formare profesională bazate pe paradigma terapiei centrate pe procese și modelul flexibilității psihologice.

În momentul de față, Eugen urmează programul de formare în integrarea experiențelor psihedelice în formatul Beyond Experience, oferit de fundația MIND.