Istoric evenimente ACT 2021

Webinar ACT despre depresie

Știm că depresia reprezintă una dintre cele mai fecvente forme ale suferinței
omenești, manifestându-se adesea prin probleme de sănătate psihosomatică pentru care este solicitată asistența medicală și psihoterapeutică, sau pentru care nu este solicitat ajutorul de specialitate, dar care răpesc considerabil din calitatea vieții zilelor noastre.

Am fost obișnuiți să ne gândim la depresie ca la ceva “anormal”, chiar ca la o boală (biologică), ca la ceva ce este în sine un ”defect” al minții, ori chiar al creierului și care trebuie tratat (adesea prin tratamente biologice sau cel puțin și cu ajutorul lor) pentu ca victimele sale să poată, apoi, trăi o viață bună.

Modelele psihologice ale depresiei ne propun o altă viziune, invitându-ne să vedem depresia mai degrabă ca pe un rezultat logic și firesc al unei vieți ”comprimate”, ”încarcerate”, într-unul sau mai multe din domeniile vieții, o manifestare a unei suferințe a acesteia, cerând să fie ascultată, semnalizând nevoia de acțiune pentru gestionarea aspectelor în care viața și-a pierdut echilibrul.

Look your Client into the I – Workshop Experențial despre relatia terapeutica

Vom explora ce anume ne dorim să însemnăm pentru persoanele care ne trec pragul cabinetului, ce obstacole ne așteaptă pe acest drum și cum putem să ne gestionăm lumea interioară pentru a reuși să manifestăm deplin valorile noastre în cadrul relației terapeutice. Vom explora împreună cum putem cultiva comportamente care să susțină și faciliteze aceste valori, atât în cadrul activităților terapeutice, cât și în cadrul celor cotidiene și cum aceste comportamente ne pot aduce mai aproape nu doar de terapeuții, ci și de părinții, partenerii de cuplu, prietenii, copiii, angajații sau managerii care vrem să fim.

Webinar ACT despre perfecționism și critică: Povestea lui Nu-Sunt-Suficient-De-Bun

Webinarul își propune să vă învețe să
• Prezentați critica și perfecționismul din perspectiva ACT
• Realizați conceptualizarea unui client care se luptă cu autocritica și perfecționismul
• Prezentați conceptul de deznadejde creativă (creative hopelessness) și să slăbiți nevoia de control
• Înțelegeți mai bine procesul de defuziune și să aplicați tehnici de defuziune
• Înțelegeți mai bine procesul de contact cu momentul prezent și să aplicați tehnici de ancorare în prezent
• Înțelegeți mai bine procesele valorilor și angajamentlui și să aplicați tehnici de identificarea valorilor personale și stabilirea unor noi scopuri care le servesc pe acestea, ca alternativă la nevoia de control.

Învață să înoți în ACT – grup de practică în Bucuresti

Ai căzut în capcana de a-i explica în ședințe unui client ACT, în loc să chiar practici ACT? Ai citit ACT, rezonezi cu abordarea dar momentan ești doar cu un deget în apă – aplici câteva tehnici fără a putea articula cu ușurință întreg modelul? Cu siguranță experiența ta nu e izolată, ci e împărtășită de toți cei care sunt sunt la început de drum și înceacă să se apropie timid de ACT.

Toate cele 16 ore ale grupului vor fi dedicate exclusiv exersării tehnicilor specifice psihoterapiei individuale, cu o abordare transdiagnostică, cu scopul dezvoltării abilităților emoționale necesare susținerii proceselor flexibilității psihologice. Aceste întâlniri vor oferi participanților ocazia să descopere pe propria piele pârghiile ACT, să lucreze, să exploreze aplicarea sa și să exerseze o manieră personală de a livra tehnici și metafore specifice modelului.

ACT pentru copii și adolescenți – dr. Eli Cwinn

A lucra cu copiii sau cu adolescenții poate fi dificil. Sunt multe contexte sau contingențe care pot face schimbarea foarte dificilă. Ca practicieni, acest lucru este deseori epuizant, izolant și frustrant.

Acest workshop de jumătate de zi își propune să fie un loc unde clinicienii pot învață activități concrete pentru a practica ACT cu tinerii și îngrijitorii acestora, precum și a se distra puțin în cadrul acestui proces. Folosind un mod deliberat de practică și autoreflecție, ne vom întâlni pentru a împărtăși propria experiență în încercarea acestor activități și rezolvarea împreună a problemelor de
aplicare a acestora cu tinerii și îngrijitorii lor.

Întâlnire comunitate ACT

Ne dorim ca acestea să fie întâlniri informale, în care să împărtășim într-un mediu securizat experiențele noastre personale, de cabinet sau de cercetare.

In total au fost organizate 8 astfel de intalniri in acest an cu diferite teme de actualitate.

Intervizare ACT

Întâlnirile de intervizare ACT (Terapia Acceptării și Angajamentului) sunt esențiale pentru creșterea profesională continuă și consolidarea abilităților terapeutice ale practicienilor. Aceste sesiuni oferă o oportunitate unică de învățare colaborativă, permitând schimbul de experiențe, abordări și tehnici într-un mediu susținător și constructiv. Organizarea eficientă a acestor întâlniri stimulează dezvoltarea profesională și sprijină excelența în practica ACT.

In total au fost organizate 8 astfel de intalniri in acest an.