Istoric evenimente ACT 2020

Accept, Connect, Embody – ACT și terapia asistată psihedelic

Modelul flexibiliății psihologice stă la baza terapiei prin acceptare și angajament însă există numeroasele cărări care duc spre această destinație. Propunerea noastră este să explorăm împreună cărarea terapiei asistate psihedelic și cum aceasta se întrepătrude cu ACT în cadrul unui webinar.

Planul este să atingem următoarele aspecte:
– Scurt istoric al cercetării efectelor substanțelor psihedelice
– Date despre siguranță și eficiență
– Mecanismele schimbării la nivel neurofiziologic și psihologic: ce putem învăța despre ACT din terapia asistată psihedelic
– Protocol de administrare – cum poate fi aplicat modelul ACT pentru a susține terapia asistată psihedelic
– Direcții viitoare de cercetare
– Întrebări și răspunsuri

Acceptance and Commitment Therapy – procesele de bază

Eveniment gratuit, online, se adreseaza deopotriva psihoterapeutilor de diverse formari, in special CBT, cat si persoanelor care se confrunta cu dificultati, aflate in plin proces de cautare de solutii si dezvoltare personala.

Fie ca sunteti in perioada de formare ca si terapeut, ca sunteti curios in legatura cu aceasta abordare, dar mai ales daca va confruntati cu stari de anxietate, atacuri de panica, depresie, dificultati datorate starii de sanatate sau contextului dificil de viata – procesele ACT pot sa va sugereze o directie de lucru.
Mai multe detalii despre ACT puteti citi pe site-ul Asociatiei de Stiinte Comportamentale Contextuale,(ACBS) asociatie a comunitatii specialistilor si pasionatilor ACT, al carei membru puteti deveni, afiiliindu-va apoi diviziei ACT Romania

Demitizarea Mindfulness-ului

În acest webinar dorim să abordăm câteva teme importante legate de mindfulness:
– istoricul și contextul cultural în care a apărut, inițial, în est,
– cum a fost, acesta, importat în vest,
– care a fost evoluția acestuia,
– cum o parte din aceasta evoluție a luat o întorsătură, din punctul nostru de vedere, nebenefică
– ce anume este important să avem în vedere dacă dorim să avem o practică eficientă

Ne adresăm tuturor persoanelor interesate de subiect: atât celor care au auzit cel puțin o dată despre mindfulness și doresc să afle mai multe, celor care deja practică și doresc o aprofundare a cunoștințelor cât și celor care au început să practice dar au fost dezamăgiți și experiența lor nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

Webinar-ul este gratuit.

Cum ții workshopuri ACT în companii?

Abordarea ACT este extrem de eficientă atât pentru clienții din cabinet, cât și pentru echipe într-un cadru organizațional. Însă abordarea unui grup, cu care ai la dispoziție un timp limitat, este foarte diferită de cea a unui client recurent la cabinet.

Pe scurt cum poți aplica ACT și tehnicile sale specifice într-un cadru de workshop, cu echipe din varii industrii, cu diferite dificultăți.

Viața e dincolo de judecată și prejudecată

Viața e dincolo de judecată și prejudecată
– workshop de flexibilitate mentală –
Evenimentul se desfasoara online pe platforma zoom.
Deși putem să nu fim conștienți de multe din experiențele noastre interne, ele ne modelează realitatea observată și trăită; gândurile noastre nu sunt altceva decât ”lentilele” prin care ”privim”, ele fiind fabricate în atelierele minții, prin istoria ce ne-a fost transmisă, la nivel individual (prin relațiile cele mai apropiate) și colectiv (prin societate).
O bună flexibilitate mentală ne oferă libertatea de a putea privi mai degrabă la aceste ”lentile”, decât prin ele, respectiv de a putea privi și din alte perspective lumea (atât pe cea din exteriorul nostru, cât și pe cea din interior); flexibilitatea mentală ne ajută să identificăm
și să ne distanțăm de gândurile, judecățile și prejudecățile ce servesc mai degrabă ”adevăruri teoretice”, sterile și mai puțin, în mod efectiv, real, pe noi.

Metaforele în practica terapeutică – webinar cu Niklas Torneke

Majoritatea abordărilor psihoterapeutice folosesc metafora ca modalitate ce facilitează schimbarea. În special în ACT metaforele sunt o parte extrem de importantă a intervenției. Ce informații oferă cercetările științifice despre mecanismul de funcționare al metaforelor?

Acest webinar va oferi psihoterapeuților baza științifică pentru utilizarea metaforei și limbajului metaforic și o bază solidă în a construi și adapta metafore pentru fiecare client în parte. Webinarul va fi interactiv, va necesita implicarea participanților în exerciții și aplicații practice.

În cadrul acestui webinar vei învăța:
• Cum funcționează metaforele, ca fundament al limbajului uman
• Cum poți analiza metaforele
• Cum poți aplica principii comportamentale de bază lucrând cu metafore
• Cum poți folosi metaforele pentru a modifica gândirea disfuncțională
• Cum poți folosi metaforele ca mod de a explora valorile clienților și de a-i îndruma spre acțiuni cu sens și semnificație

ACT Empowerment – webinar introductiv in ACT cu Rikke Kjelgaard

Continuăm serie webinariilor susținute de traineri internațional ACT cu un webinar de 2h susținut de o invitată tare specială – Rikke Kjelgaard despre facilitarea obiectivelor terapeutice ale clienților noștrii folosind ACT.

Rikke Kjelgaard este psihoterapeut, speaker, trainer acreditat ACT & fellow ACBS și un om extraordinar de autentic și de cald ❤ Ea vorbește din experiența unui deceniu de practică clinică dar și din experiența sa personală de a fi aplicat principiile ACT în propria viață.

Webinarul de 2h va fi experiențial, aplicat și vom vedea nu doar cum să folosim câteva din principiile și tehnicile ACT în cabinet ci și cum să le încorporăm mai mult în viața noastră de zi cu zi.

Întâlnire comunitate ACT

Ne dorim ca acestea să fie întâlniri informale, în care să împărtășim într-un mediu securizat experiențele noastre personale, de cabinet sau de cercetare.

In total au fost organizate 6 astfel de intalniri in acest an cu diferite teme de actualitate.

Intervizare ACT

Întâlnirile de intervizare ACT (Terapia Acceptării și Angajamentului) sunt esențiale pentru creșterea profesională continuă și consolidarea abilităților terapeutice ale practicienilor. Aceste sesiuni oferă o oportunitate unică de învățare colaborativă, permitând schimbul de experiențe, abordări și tehnici într-un mediu susținător și constructiv. Organizarea eficientă a acestor întâlniri stimulează dezvoltarea profesională și sprijină excelența în practica ACT.

In total au fost organizate 4 astfel de intalniri in acest an.