Învață să înoți în ACT, ediția a 2a

Învață să înoți în ACT, fără colac – grup de practică pentru intermediari/avansați în ACT

Uite ce ar fi util să știi ca să te poți hotărâ dacă vii să lucrezi alături de noi în cadrul acestui eveniment. Am plănuit aceste zile pentru a le oferi practicienilor din București șansa de a-și exersa și dezvolta abilitățile specifice de ACT. Am construit activitățile din aceste zile având în minte dificultățile de a lucra singuri, în cabinet, deseori într-un mediu în care feedbackul e fie sărac, fie neconstructiv. Am gândit aceste întâlniri ca o șansă de a învăța lucrând împreună cu terapeuți cu experiență și interese similare. Am simțit acest eveniment ca o explorare, ca o călătorie pe un drum necunoscut alături de o gașcă de încredere.

Ne-ar face mare plăcere să lucrezi alături de noi, să petrecem câteva zile pe tărâmul flexibilității psihologice și să ne întoarcem cu ceva prețios de acolo, ceva pe care să îl porți cu tine mai departe în practica ta.

Concret, vom petrece 16 ore trecând prin jocuri de rol, sesiuni de feedback și exerciții care or să ne provoace pe toți. La sfârșitul celor trei zile, sperăm ca experiența să însemne mai mult decât suma părților. Te așteptăm cu curiozitate!

Despre traineri: Silvia Nicolescu și Vlad Ionescu sunt psihoterapeuți, membrii fondatori ai Filialei ACBS România și ai Asociației de Terapie a Acceptării și Angajamentului.

Înscriere:

Program: Ziua 1, 9 decembrie 17.00 – 20.00
Ziua 2, 10 decembrie, 10.00 – 18.00.
Ziua 3, 11 decembrie, 10.00 – 15.00

Locație: Dragoș Vodă nr 15., București
Credite COPSI: 16
Număr locuri: 12

Precondiție participare:
– psihoterapeut acreditat de COPSI, indiferent de paradigma de formare sau de treapta de acreditare.
– cunoașterea prealabilă a modelului ACT. În cadrul acestor întâlniri modelul teoretic ACT nu va fi predat, este un grup dedicat exclusiv practicii.
– disponibilitatea a lucra în grupuri de 3 persoane, de a participa activ în jocuri de rol.

Costuri: 800 ron (poate fi plătită în 2 tranșe, avans minim 300 ron)

Data limită înscriere: 2 decembrie

Pentru înscriere, te rugăm să completezi acest formular https://forms.gle/j88cGJPEjNdtBxsu7

Învață să înoți în ACT, cu colac – grup de practică pentru începători/intermediari în ACT

Ai auzit de ACT, ai citit ACT, rezonezi cu abordarea dar momentan ești doar cu un deget în apă – nu aplici ACT în cabinet, dar ți-ar plăcea, sau aplici câteva tehnici fără a putea articula cu ușurință întreg modelul? Sau cazi des în capcana de a-i explica în ședințe unui client ACT, în loc să chiar practici ACT? Cu siguranță experiența ta nu e izolată, ci e împărtășită de toți cei care sunt sunt la început de drum și înceacă să se apropie timid de ACT. Ești binevenit/ă la acest eveniment și doar dacă vrei să înțelegi mai bine ce e ACT dacă ți se potrivește această abordare.

Silvia Nicolescu și Vlad Ionescu te invită să înveți să începi să practici ACT, să faci primele scufundări securizat de un colac – să participați la un grup de dezvoltarea abilităților practice în ACT, într-un spațiu securizat în care să poți învăța, exersa și testa tehnici ACT. Grupul se va desfășura față în față, în București, pe parcursul a 3 zile, 16 ore în total, într-un grup de maxim 12 participanți. Evenimentul este acreditat de COPSI.

Silvia și Vlad sunt psihoterapeuți, membr fondatori ai Filialei ACBS România și ai Asociației de Terapie a Acceptării și Angajamentului. Ambii aplică ACT de mai bine de 6 ani, atât în practica de cabinet cât și în cadrul unor evenimente de grup în organizații.

Pe parcursul celor 16 ore Silvia și Vlad îți vor explica modelul teoretic și conceptele de bază și le vor exemplifica prin exerciții și jocuri de rol. Scopul acestui grup este atât clarificarea teoretică a ACT cât și exersarea tehnicilor specifice psihoterapiei individuale, cu o abordare transdiagnostică, cu scopul dezvoltării abilităților emoționale necesare susținerii proceselor flexibilității psihologice.

Aceste întâlniri sunt destinate psihoterapeuților de nivel începător/intermediar în ACT și vor oferi participanților ocazia să descopere pe propria piele pârghiile ACT, să lucreze, să exploreze aplicarea sa și să exerseze o manieră personală de a livra tehnici și metafore specifice modelului.

Scopul acestor întâlniri este de a:
 Dezvolta abilitățile psihoterapeuților începători/intermediari în ACT
 crește abilitatea psihoterapeuților de a-și ajuta clienții să trăiască vieți mai satisfăcătoare și cu sens
 ajuta psihoterapeuții să dobândească abilitățile practice de a aplica și folosi în terapie cele șase procese ale flexibilității psihologice
 crește abilitatea psihoterapeuților de a duce ei înșiși o viață satisfăcătoare, cu sens, concordantă cu valorile personale.

Agenda întâlnirilor, deși ne vom menține flexibilitatea în privința modificării ei dacă este nevoie

Ziua 1, 18 noiembrie, 17.00 – 20.00

 Prezentarea teoretică a modelului hexaflexului (cele șase procese care clădesc flexibilitatea psihologică)
 Prezentarea conceptului de disponibilitate emoțională și acceptare
 Dezvoltarea disponibilității emoționale și a acceptării:
 Renunțarea la încercarea de a avea control excesiv asupra experiențelor interne
 Disponibilitatea emoțională ca alternativă a controlului experiențelor
 Accesarea disponibilității în mod autentic
 Disponibilitatea emoțională ca proces flexibil, continuu, nu ca destinație.

Ziua 2, 19 noiembrie, 10.00 – 18.00

 Prezentarea conceptului de defuziune cognitivă
 Subminarea fuziunii cognitive
 Abordarea gândurilor ca simple gânduri, cu care putem interacționa din prisma valorilor personale, nu exclusiv din prisma conținutului lor.
 Observarea gândurilor ca și comportament permanent – privirea gândurilor, nu confundarea cu ele. Observarea firului gândurilor, nu atașarea excesivă sau pierderea în ele.
 Prezentarea conceptului de contactare a momentului prezent
 Conștientizarea desfășurării vieții aici și acum, ancorarea în prezent și desprinderea de viitorul sau trecutul imaginat.
 Dezvoltarea ancorării în prezent, independent de valența emoțională a acestuia
 Dezvoltarea abilității de a asista experiențele subiective într-o manieră flexibilă, fluidă și voluntară.
 Observarea calității relațiilor din prezent.
 Prezentarea conceptului de sine ca și context
 Dezvoltarea unei perspective flexibilile prin sinele ca și context
 Distingerea unui sine continuu și consecvent, care poate observa și accepta cursul experiențelor interne.
 Identificarea unui sine continuu care servește ca și context pentru toate experiențele noastre subiective, diferit de conținutul acestora.
 Schimbarea perspectivei în mod flexibil față de sine, ceilalți și propriile experiențe ca mod de a facilita celelalte 5 procese ale flexibilității alături de empatie și compasiune.

Ziua 3, 20 noiembrie, 10.00 – 15.00

 Prezentarea conceptului de valori personale și angajament
 Definirea unei direcții de viață concordantă cu valorile personale
 Clarificarea și contactarea valorilor care dau sens vieții lor
 Focusarea pe procesul de a trăi, și mai puțin pe scopurile și obiectivele nerealizabile
 Construirea de modele de acțiune și angajament
 Modificarea flexibilă a modelelor de comportament în favoarea valorilor personale
 Asumarea responsabilității pentru modele personale de comportament, și construirea unor unități comportamentale din ce în ce mai complexe care susțin o viață trăită concordant cu valorile personale.

Înscriere:
Date: 18 – 20 noiembrie. Este necesară participarea la toate cele 3 întâlniri, atât ca cerință a COPSI cât și a organizatorilor cursului.
Durată: 16 ore. Vor fi pauze de cafea și de prânz.
Locație: Dragoș Vodă 15, București
Credite COPSI: 16
Număr de locuri: 12

Precondiție participare:
 psihoterapeut, psiholog clinician acreditat de COPSI, indiferent de paradigma de formare sau de treapta de acreditare, student la psihologie, analist comportamental sau coach.
 disponibilitatea a lucra în grupuri de 3 persoane, de a participa activ în jocuri de rol.

Costuri: 800 ron (poate fi plătită în 2 tranșe, avans minim 300 ron)

Dată limită încriere: 7 noiembrie 2022

Pentru înscriere te rugăm să completezi acest formular https://forms.gle/qZqzE2CnbuFESRfTA