Informații și program

Dragi colege și colegi,

Cu mult entuziasm anunțăm prima conferință ACT față în față! Aceasta va avea loc la Cluj, în mai 2023, cu o temă perfectă pentru o asemenea întâlnire: valori, comunitate, conexiune. 

În dulcele stil clasic al lui Steve Hayes, hai să începem cu etimologia: communitas denumea acele resurse care sunt deținute de toată lumea laolaltă, cele care aparțin tuturor. Ce ne aparține nouă, tuturor membrilor comunității ACT România? Ce avem în comun și cum vrem să protejăm această comunalitate? Ce anume din ceea ce ne aparține poate fi împărtășit printr-o conferință cu toți cei care ne onorează cu prezența?

Steve Hayes spune uneori că cel mai mare secret este că toate avem același secret. Și parte din acest secret este că e un pic înspăimântător să mai adăugăm încă ceva într-un program în care deja e nevoie să ne scriem în calendar „nu mai programa nimic aici”. Așa că vă așteptăm oboseala, îngrijorările, stinghereala și nesiguranța. Ce ne dorim cel mai mult este să vă oferim un spațiu în care să vă simțiți binevenite. 

Am invitat speakeri internaționali, care deja v-au vrăjit sau de care sunteți pe cale să vă îndrăgostiți iremediabil. Vom organiza sesiunea de comunicări științifice, ca să vă punem la curent cu cercetarea în domeniul intervențiilor contextual funcționale. Și, așa cum cei care ne cunosc deja știu, vom lua distracția foarte în serios, asigurându-ne că fiecare participant va pleca de la conferință cu măcar un banc sau o anecdotă intrată pentru totdeauna în repertoriu.

Abia așteptăm să fim împreună, să ne bucurăm de conversațiile cu începuturi fâstâcite, să ne plângem așa cum numai cu colegele de breaslă se poate, să ne molipsim cu pasiuni și să râdem. Și să plângem un pic, pentru că ceva e putred la o conferință ACT la care n-ai vărsat măcar două-trei lacrimi.

Cui i se adresează?

Studenților, psihologilor clinicieni, psihoterapeuților, medicilor psihiatrii și tuturor practicienilor din domeniul sănătății mentale interesați de Știința Contextual Comportamentală și de Terapie Acceptării și Angajamentului. Cunoștințele și experiența anterioară CBS/ACT/RFT nu sunt necesare, ci doar binevenite. Evenimentul este acreditat COPSI. 

Anul acesta ne vom bucura și de prezența unor participanți din alte filiale europene ACBS, motiv pentru care conferința va avea workshopuri în limba engleză și în limba română.

Formatul conferinței

Ne vom întâlni pentru prima dată față în față, la Cluj. Programul din acest an va include o secțiune de lucrări științifice, prelegeri și workshopuri practice, cele din urmă fiind preponderente. Evenimentele vor fi susținute în limba engleză de traineri internaționali acreditați ACT (peer-reviewed trainers). Vor avea și workshopuri în limba română, însă doar în una dintre cele 3 zile ale evenimentului.

Evenimentul va fi găzduit de Golden Tulip Ana Dome. Mesele și gustările sunt incluse în taxa de participare.

Prezintă în cadrul conferinței

Prezintă un workshop

Anul acesta vă invităm și pe voi, membrii comunității ACT să ne trimiteți propunerile voastre pentru un workshop în limba română sau în limba engleză.

Prezintă o lucrare științifică

Și anul acesta Conferința Națională ACT găzduiește și o secțiune de lucrări științifice sub forma a două sesiuni de comunicari orale. Suntem încântați și mândrii să putem oferi vizibilitate cercetării ACT/CBS/RFT românești și vă invităm să ne trimiteți propunerile voastre.

Program

Hotel Golden Tulip Ana Dome, Cluj-Napoca

Ziua 1: vineri, 5 mai 2023

8.00 Înregistrarea participanților 
9.00 Deschiderea conferintei
Prelegere Matthew Skinta: ”Contextual Behavioral Science, Sex, and the Body: Finding Space to be Human in a Polarized World”
Detalii
10.00Pauză de cafea 
10.30 Workshop Matthew Skinta – An Introduction to Functional Analytic Psychotherapy, part 1 Despre
13.30 Pauză de prânz 
14.30 Workshop Matthew Skinta – An Introduction to Functional Analytic Psychotherapy, part 2 Despre
17.30Pauză de cafea 
18.00Prelegere Mathias Funke: ”Flexible relationships: how CBS can help us navigate topics around monogamy and commitment in diverse intimate relationships” Detalii
19.00Eveniment de socializare – Planetarium Cafe- Intrarea liberă cu badge-ul de conferință + 1 Piața Unirii nr. 10

Ziua 2: sâmbătă, 6 mai 2023

9.00Prelegere drd. Eugen Secară & drd. Ioana Ivan: ”Psychedelics in context and beyond: S.A.N.D. Augmented Psychotherapy” Detalii
10.00 Pauză de cafea 
10.30 Workshop ”Dealing with difficult clients” Rikke Kjelgaard, part 1Detalii
13.30 Pauză de prânz 
14.30 Workshop ”Dealing with difficult clients” Rikke Kjelgaard, part 2Detalii
16.30Pauză de cafea 
16.45-18.30Workshop ”Dealing with difficult clients” Rikke Kjelgaard, part 3
19.00Petrecere – L`Autre Cafe – Intrarea liberă cu badge-ul de conferință + 1  str. Ion Creangă nr. 8

Ziua 3: duminică, 7 mai 2023

Program limba românăProgram limba engleză
10.00Workshop 1: Amma Iuga – ”Dorul de conexiune – Trăiește cu conșetientizare, curaj și dragoste (ACL)” Despre Workshop 4: Amfiana Botez ”The Balancing ACT between acceptance and change in the couple dynamic” About
11.30Pauză de cafeaPauză de cafea
11.45Workshop 2: Simion Echim – ”MeloACT – Dezvoltarea flexibilității psihologice prin tehnici de meloterapie” Detalii Workshop 5: Tien Kuei and Matthew Skinta – ”Love in the Room: How to evoke therapeutic love within ethical boundaries and address the stigma of therapist attraction, management and prevention” About
13.15Pauză de prânzPauză de prânz
14.15Workshop 3: Krisztina Szabo – ”Transa conexiunii: trup și suflet pentru zile care ne fac bine” Detalii Workshop 6: Tien Kuei – ”Unveiling the Invisible: Enhance Functional Analytic formulation by tracking needs expressions in nonverbal behaviour” About
17.15Încheierea conferinței

Taxe de participare

Accesibilitatea e una dintre valorile asociației noastre: vrem să știți că parte din taxa pe care o plătiți contribuie la bursele pe care le oferim pentru colegele noastre pentru care costul conferinței este momentan prea mare.

Taxa de participare se poate achita prin virament bancar în contul deschis la ING BANK, IBAN: RO61INGB0000999910825595, cu următoarele specificații la Detaliile transferului “Nume și prenume, Taxa Conferință ACT”

După efectuarea plății, o copie cu dovada achitării sumei va fi trimisă la adresa de e-mail: conferinta@actromania.ro. Veți primi un email de confirmare a înscrierii în scurt timp din partea echipei noastre de organizare.

StudentPractician începătorPractician
Early bird (15 martie)700 ron800 ron1000 ron
Preț întreg (după 15 martie)1000 ron1100 ron1300 ron

Serviciile oferite includ:

  • participarea la toate evenimentele conferinței
  • masă de prânz, gustări, apa, suc & cafea la pauze pentru toate cele 3 zile
  • primirea unei diplome de participare si a creditelor profesionale, in cuantumul de 1 credit/ora de participare pentru psihologii acreditați de COPSI.

Reducerea Early Bird este valabilă până la data de 15 martie 2023.

Înscrierile se pot face până la data de 21 aprilie (inclusiv).

Înscriere

Pentru înscriere vă rugăm să completați acest formular

https://forms.gle/2GHHp4tdD88F3kr48