Filiala afiliată ACBS

Filială afliliată ACBS – Târgul Mureș

Date de contact: cosmin.popa@umfst.ro

Membri:

Psiholog dr. Cosmin Popa este specializat în psihologică clinică și în psihoterapie cognitiv-comportamentală, fiind axat în principal pe tratamentul psihologic prin psihoterapie cognitiv-comportamentală al tulburărilor depresive, al tulburărilor de anxietate (atacul de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă, tulburarea de anxietate generalizată, fobiile), dar și al tulburărilor din spectrul psihozelor şi a tulburărilor de personalitate, la persoane adulte.

Este supervizor atestat de către Colegiul Psihologilor din România (COPSI) în psihoterapie cognitiv-comportamentală și în psihologie clinică și formator în cadrul Asociației Române de Terapie Comportamentală și Cognitivă (ARTCC). De asemenea, este Lector univ. în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. În ceea ce privește formarea profesională, a participat la numeroase workshop-uri internaționale privind aplicarea principiilor cognitiv-comportamentale și ale terapiei prin acceptare și angajament în tratamentul a numeroase tulburări, precum tulburările depresive, cele de anxietate, trauma și problemele asociate durerii și condițiilor medicale cronice. Este membru al American Psychological Association (APA) și al Association for Contextual Behavioral Science (ACBS), ambele din SUA.

Psiholog drd. Alina Schenk este psiholog clinician autonom și psihoterapeut în specializarea cognitiv-comportamentală în supervizare, având o experiență de 15 ani în consilierea copiilor și adolescenților cu probleme de anxietate (anxietatea de separare, fobii specifice, anxietatea generalizată, tulburarea de panică), tulburare obsesiv-compulsivă, depresie, ADHD, TOP, tulburări de adaptare. De asemenea, de 10 ani oferă cursuri de educație parentală pentru părinții copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani în urma unei acreditări oferite de către Universitatea din Queensland, Australia ca facilitator Triple P (Positive Parental Program) de Grup si Standard.

În prezent, este student doctorand în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, iar interesul ei științific este legat de tratamentul psihoterapeutic al comorbidităților psihiatrice asociate bolilor neurologice degenerative.

Psiholog drd. Cristiana Cojocaru este psiholog practicant în supervizare în specializările psihologie clinică și psihoterapii cognitiv-comportamentale. Activitate ei profesională presupune aplicarea principiilor cognitiv-comportamentale pentru tratamentul tulburărilor de anxietate și al tulburărilor afective. De asemenea, datorită experienței sale cu pacienții care se confruntă cu afecțiuni medicale cronice, Cristiana are o bună expertiză și în tratamentul psihologic specific al acestor cazuri, astfel că se concentrează și pe consilierea psihologică în cazul problemelor asociate afecțiunilor medicale cronice.

Și-a obținut licența și diploma de masterat în psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai, iar în prezent, este student doctorand în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Interesele sale de cercetare vizează implicațiile inflexibilității/flexibilității psihologice pentru calitatea vieții pacienților cu durere acută și cronică, în mod special aplicarea tehnicilor din cadrul terapiei prin acceptare și angajament (ACT) pentru gestionarea distresului emoțional fibromialgiei.