Despre Asociația de Terapie a Acceptării și Angajamentului

Asociația a luat naștere în 2018 ca formă legală a filialei naționale a Asociației pentru Știință Contextual Comportamentală (ACBS). Ne dorim ca prin activitatea noastră să diseminăm informații și să organizăm cursuri, trainiguri și nu numai pentru a suștine formarea psihoterapeuților români în Terapia Acceptării și Angajamentului cât și creșterea și dezvoltarea comunității celor interesați de ACT și de științele contextual comportamentale.

Ca filiala națională a ACBS, organizăm evenimente, trainiguri, întâlniri comunitare, întâlniri de intervizare și în 2021 organizăm cu mândrie Conferința Națională ACT. Pentru mai multe informații despre evenimentele noastre, vizitează-ne pe Facebook – https://www.facebook.com/groups/455703868116737. Pentru mai multe informații despre ACBS, vizitează siteul organizației – https://contextualscience.org/

Certificare ACT

Formele de terapie sub umbrela științelor contextual comportamentale – ACT, RFT, FACT, FAP, și altele, nu necesită o formare în sens clasic. Nu există un proces de certificare oficial pentru a te numi psihoterapeut ACT. Există un proces riguros pentru a te numi trainer acreditat ACT (peer-reviewed). În prezent sunt puțin peste 100 de astfel de traineri în lume, într-o comunitate de peste 10.000 de psihoterapeuți ACT la nivel internațional.

Comunitatea ACBS a decis încă de la formarea sa să renunțe la un asemenea proces, pentru a nu crea un proces închis și ierarhizat care s-ar afla în opoziție cu valorile acestei comunități. Fondatorii săi și-au propus să faciliteze crearea unei comunități internaționale deschise, auto-reglante, suportivă, unde lucrând împreună contribuim la un model terapeutic eficient în alinarea suferinței umane. Nu există terapeut acreditat ACT.

Cel mai bun mod de a învăța ACT este participarea la trainiguri și workshopuri, ca cele organizate de noi. Pentru a-ți dezvolta și îmbunătăți abilitățile ACT există extrem de multe resurse extrem de valoroase – carți, întâlniri de intervizare (locale și internaționale), participarea la activitățile filalelor și grupurilor de interes, conferințe și mult mai multe.

Noi te încurajăm să devii membru ACBS, unde taxa anuală este 35$, în schimbul căreia primești access la protocoale ACT, resurse de evaluare, Jurnalul de Știință Contextual Comportamentală, la un forum online și multe altele. Pentru mai multe informații, poți citi aici – https://contextualscience.org/